3 Kasım 2015 Salı

çikolatalı cupcake


No buttercream no cry :) O Amerikan tarzı tereyağı içinde yüzen kremalardan değil bu, nasıl yiyorlar onu hiç bilmiyorum. Ekmeğin üzerine sürerken bile azıcık abartsak tadımız kaçar, düşünün ki üstteki krema kadar tereyağını ağzınıza atıyorsunuz, aman Tanrım! Türk damak tadına uygun olarak labne peyniriyle yapıyorum frostingi, bir de en güzelinden bitter Belçika çikolatası. Ah aaah bir gün de kendime yapayım, ağzım dilim damağım şenlensin :)


inşaat mühendisi pastası


Üçüncü havalimanı projesi son hızıyla devam ediyor, binlerce ağaç kesildi, dağlar ova, ovalar dağ haline geldi. Kuzey Ormanları son hız yok oluyor. Ve evet tüm bunları biz yapıyoruz; hükümeti, bir partiyi, bir sultanı suçlamak kolay... Daha çok gezmek, daha çok tüketmek istiyoruz. Büyümek, zenginleşmek istiyoruz, dünyadan geride kalmaya hiç niyetimiz yok... Sonuç mu? Yok olan ormanlar, göç yolları üzerinde uçan uçaklar yüzünden ölen kuşlar, dengesi bozulmuş bir ekosistem, kesilen yağışlar, kuraklık, artan meyve-sebze fiyatları vs. İşte bu mühendis arkadaş da tıpkı bizim gibi bu sistemin çarklarından biri, aralıksız mesai ile çalışıyorlar, işleri zor...
Amaaan ben de bi ağız tadıyla pasta yedirtmiyorum insana. Bir pasta için bu kadar politik yazı yazılır mı, değil mi? 



Special design for Bonbon Butik Pasta by GeCe