30 Ağustos 2014 Cumartesi

30 Yas Pastası


Dün Kadıköy'de Greenpeace'e destek vermek için benim yaslarda zannettigim genç bir çocukla form dolduruyoruz. Sıra dogum tarihime geldi. 1981 dedim, çocuk 1985 yazdı, yok 81 dedim, çocuk afalladı, "ama çok genç gösteriyorsunuz," dedi. Çocuk tesekkür etmemi falan bekledi herhalde. Elindeki ipad'i kafasına gecirecektim ki adında barıs geçen bir örgütün çalısanını yol ortasında paralamayayim dedim, nasıl olsa o da 33 yasına gelecek, avanak avni. Anlayacak ki aslında 33'ün 25'ten pek de bir farkı yok, yeter ki sen 25 yasında kalmayı, öyle yasamayi iste ve bil. Kaknem orta yasli kadın-erkek havasına girme... Neyse ya ben ne diyecektim, sey diyecektim, hımmm, evet 20'li yaslarındakiler için 30'a gelmek büyük bir kabus, özellikle de kadınlar için. Onlara, "Saçmalamayın len, Keep Calm And Eat Cake," diyorum :-)

27 Ağustos 2014 Çarşamba

Angry Birds Space Pastası


Aslında bu pastanın bana anımsattıgı, benim uzay ve uzaylı sevdam, uzaylılar tarafından kaçırılmak istemem, böylece bedavaya uzayı görme fantezim ve bunu duyan annemin verdigi "Ya geri getirmezlerse kızım" nidalı saftiri tepkisini içeren bi hikaye anlatacaktım ama çok kızgınım ve hiç keyfim de yok... Buyrun bugün kuru kuruya, Bosbakan amcanın ta Finlandiyalara gidip oyunun yaratıcılarından, "Bunlar neden kızgın bakiiim, bi daha böyle kızgın olmasınlar, tek kızgın benim ona göre haaaa, çok kızarım fena yakarim," diye hesap bile sordugu Angry Birds Space pastasının fotografı. Uzayın derinliklerinde görüsmek üzere!

25 Ağustos 2014 Pazartesi

Monster High Pastası- Bir Ön Ergenin Dogum Günü :-)


Vampirler, yarasalar, kafatasları, tabutlar falan, ne oluyor dedim kendi kendime, altı üstü 6 yasında sevimli bir kıza dogum günü pastası yapıyoruz.  Bu yasa geldim hala korku filmi seyredemeyen bi bünyeye sahip oldugum için 6-7 yaslarındaki cocuklara bu pastayı yapmak garip gelmisti ama onlar su Monster High çılgınlıgı ile baya egleniyorlar, korkmak ne kelime... Geçirdigim naif çocuklugu baz alınca bu çocukların pek de çocuk olmadıgı kesin. Zaten dogum günü çocugu Ezgi kendisini "ön ergen" olarak tanımlıyor. Hahaha o ne demek bilmiyorsunuz degil mi? Hazreti Google'ı açın da ögrenin, coluk cocuktan geri kalmayın :-)

7 Ağustos 2014 Perşembe

Ah O Gemide Ben de Olsaydım - Öykü Ada'nın 2. yas pastası

Kütürdet beni rutubet! Hem de seker hamuru çalısırken :-) Seker, sıcak ve rutubetin bana karşı açtıgı amansız savasta elimden geleni yaptım. Pastanın üzerindeki tekneye atlayıp ahtapot bacak ızgara yapmak falan vardı ama onların hepsi 2 yasına giren Öykü Ada'nın :( Iyi ki dogdun pıtırcık Öykü

Special design for Bonbon Butik Pasta by GeCe